“The pause is as important as the note” Truman Fisher

 

Therapie/coaching

Van maart 2017 t/m mei 2019 was ik in de gelukkige omstandigheden dat ik in de bergen van Snowdonia in Wales de 2 jarige opleiding Dru Yoga Therapy kon volgen. Al was het in het Engels best wel eens moeilijk, ik heb het toch met een diploma af kunnen afsluiten. Een hele mooie opleiding in een prachtige omgeving, waarin veel disciplines samen zijn gekomen en nu meer op hun plek vallen. Deels heb ik de kennis uit deze opleiding al geïntegreerd in de lessen, ernaast is er de mogelijkheid voor sessies yogatherapie, individueel of in een kleine groep met een specifiek aandachtspunt. Voorbeelden hiervan zijn een groepen rondom Rugklachten, Slaapproblemen of Stress gerelateerde klachten. Maar ook kan dit een groep zijn waarbij de overgang een rol speelt, via ayurveda kun je daar wat meer inzichten in krijgen. Het fijne van een groep is dan je van elkaar kunt leren, doordat er ook ruimte is voor vragen en gesprek. Ook heb ik in de yogaruimte een boekenkast staan met boeken die je mag lenen. Zodat je ook wat achtergrond informatie kunt lezen. 

Door gesprekken met een ergotherapeut en praktijkverpleegkundige is momenteel het initiatief ontstaan een groep te starten rondom long covid klachten. Om door middel van yoga te werken aan het hervinden van balans in je energie niveau en tevens om meer rust in je hoofd te krijgen en meer in verbinding met je lichaam. Zodat je de signalen van je lichaam meer kunt duiden en er gehoor aan kunt geven. Hieronder vind je de uitnodiging voor de groep rondom Long Covid die halverwege oktober start.

Nieuw: Yoga voor mensen met/na Long Covid
Bij Yoga Ugchelen door Marion Gerritsen aan de Bogaardslaan 14B
Een serie van 7 lessen + interactieve lezing door Leonie Jorna.

Vanaf woensdagmiddag 12 en/of vrijdagmiddag 14 oktober 2022 van 15:45 uur tot 16:30 uur start er een serie yogalessen specifiek afgestemd op mensen met long covid. Ondanks minder energie en conditie leer je te focussen op wat wel haalbaar is. De les gaat in een rustig tempo en wordt afgesloten met een kop thee of koffie en een korte uitwisseling met ruimte voor vragen.

Naast yoga is er aandacht voor het psychische aspect van long covid. Het gaat immers over verlies van gezondheid. Binnen deze serie is rondom dit thema een korte interactieve lezing door Leonie Jorna, praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk en tevens energetisch voetreflextherapeut. Voor meer info hierover kun je kijken op haar website. www.leoniejorna.nl

In de yogalessen gaat de aandacht mede naar het bewaken van je grenzen. De oefeningen leiden tot meer lichaamsbewustzijn en doorstroming van energie. Waarbij ook stil wordt gestaan bij je adem. Waardoor je gemakkelijker in contact komt met je lichaam en in verbinding met je hart. Wat kan leiden tot meer rust in je hoofd. Een vast onderdeel in de les is tijd voor ontspanning. We werken met aandacht en vertraging, om in alle rust samen te zijn.

De serie van 7 lessen wordt gegeven in een kleine groep van rond de vijf personen. Kosten 7 lessen incl. thee/koffie +
lezing (8e bijeenkomst) = € 88,00. Heb je nog vragen of wil je je opgeven? Bel dan met Marion 06-51692283 of stuur een mail naar info@yoga-ugchelen.nl    Website: www.yoga-ugchelen.nl