“The pause is as important as the note” Truman Fisher

Therapie/coaching

Van maart 2017 t/m mei 2019 was ik in de gelukkige omstandigheden dat ik in de bergen van Snowdonia in Wales de 2 jarige opleiding Dru Yoga Therapy kon volgen. Al was het in het Engels best wel eens moeilijk, ik heb het toch met een diploma af kunnen afsluiten. Een hele mooie opleiding in een prachtige omgeving, waarin veel disciplines samen zijn gekomen en nu meer op hun plek vallen. Deels heb ik de kennis uit deze opleiding al geïntegreerd in de lessen, ernaast is er de mogelijkheid voor sessies yogatherapie, individueel of in een kleine groep met een specifiek aandachtspunt.

Individueel is een traject waarin je na het invullen van een inschrijfformulier een traject ingaat met coaching via yoga en gesprek. Hierbij komen allerlei aspecten die een rol spelen aan de orde. Waarbij er gewerkt wordt met yoga, adem en ontspanningsoefeningen. Tevens helpt het vaak om in gesprek te kijken naar onderliggend patronen van klachten. Thema’s hierbij kunnen zijn rugklachten, overgang, stress, burn out, slaapproblemen of klachten na Longcovid. Wat betreft longcovid, daar is door gesprekken met een ergotherapeut en praktijkverpleegkundige vorig jaar het initiatief ontstaan een cursus aan te bieden. Hiervan zijn 2 cursussen van 7 lessen geweest. Waarbij een belangrijkste conclusie was hoe belangrijk het is  om te luisteren naar je lichaam en jezelf. Maar ook dat de ontspanning als het fijnste onderdeel werd ervaren, omdat dat ook de reden was dat men kwam, niet in eerste instantie omdat men uit zichzelf voor yoga zou kiezen. Als gevolg hierop is mede daardoor het initiatief ontstaan voor een kortere wekelijkse yogales met 1/3 yoga en veel tijd voor ontspanning. Waarover je hieronder meer kunt lezen. Waarbij ik de redenen die je bij individueel kunt lezen met elkaar heb gecombineerd. Dit omdat veel klachten met verschillende oorzaken vaak problemen geven qua energieniveau, een vol hoofd  en concentratieproblemen. Vandaar dat er een nieuwe wekelijkse verkorte les in het leven is geroepen met als thema rust en tijd voor ontspanning.  Het fijne van een groep is dan je van elkaar kunt leren, doordat er ook ruimte is voor vragen en gesprek met een kopje thee na de les. Ook heb ik in de yogaruimte een boekenkast staan met boeken die je mag lenen. 

Yoga voor doelgroepen met als thema weinig energie: kortere lessen met minder yoga en meer tijd voor ontspanning  

Deze yoga lessen zijn voor een groot deel gericht op tijd voor ontspanning. De oefeningen die we samen doen leiden tot meer lichaamsbewustzijn en doorstroming van energie. Waarbij zeker ook stil wordt gestaan bij je adem. We werken met aandacht en vertraging, de lessen worden afgestemd op wat de groep aangeeft nodig te hebben. Voordat de lessen starten ontvang je een inschrijvingsformulier met vragen. De lessen zijn op vrijdagmiddag en duren 45 minuten,met de nadruk op rust. De 1e lesgroep is gestart op vrijdag 6 oktober, van 14:00 tot 14:45 uur. Wat een mooi rustpunt blijkt te zijn voor het weekend begint. Daarnaast is het
de intentie om in 2024 deze les vorm uit te breiden, zodat er nog tijden bijkomen. Het tarief voor deze lessen is € 33,00 per maand.

Heb je nog vragen hierover of wil je je opgeven? Bel dan met Marion 06-51692283 of stuur een mail naar info@yoga-ugchelen.nl.
Langskomen voor een kop koffie of thee kan natuurlijk ook. Dan kun je ook even sfeer proeven en afstemmen of dit iets voor je is.