“The pause is as important as the note” Truman Fisher

 

Therapie/coaching

Van maart 2017 t/m mei 2019 was ik in de gelukkige omstandigheden dat ik in de bergen van Snowdonia in Wales de 2 jarige opleiding Dru Yoga Therapy kon volgen. Al was het in het Engels best wel eens moeilijk, ik heb het toch met een diploma af kunnen afsluiten. Een hele mooie opleiding in een prachtige omgeving, waarin veel disciplines samen zijn gekomen en nu meer op hun plek vallen. Deels heb ik de kennis uit deze opleiding al geïntegreerd in de lessen, ernaast is er de mogelijkheid voor sessies yogatherapie, individueel of in een kleine groep met een specifiek aandachtspunt.

Individueel is een traject waarin je na het invullen van een inschrijfformulier een traject ingaat met coaching via yoga en gesprek. Hierbij komen allerlei aspecten die een rol spelen aan de orde. Maar ook door middel van adem en ontspanningsoefeningen. Tevens helpt het vaak om te kijken naar onderliggend patronen van klachten. 
Tevens werk ik met kleine groepen, voorbeelden hiervan zijn groepen rondom rugklachten, slaapproblemen of stress gerelateerde klachten, zoals een Burn-Out. Maar ook kan dit een groep zijn waarbij de overgang een rol speelt, via ayurveda kun je daar wat meer inzichten in krijgen. Het fijne van een groep is dan je van elkaar kunt leren, doordat er ook ruimte is voor vragen en gesprek. Ook heb ik in de yogaruimte een boekenkast staan met boeken die je mag lenen. Zodat je ook wat achtergrond informatie kunt lezen. 

Door gesprekken met een ergotherapeut en praktijkverpleegkundige is het initiatief ontstaan een groep te starten rondom long covid. Om door middel van yoga te werken aan het hervinden van balans in je energie niveau en tevens om meer rust in je hoofd te krijgen en meer in verbinding met je lichaam te komen. Zodat je de signalen van je lichaam meer kunt duiden en er gehoor aan kunt geven. Gebleken is dat het in beide cursussen een onderzoekend proces is geweest, afgestemd op wat er nodig is. Waarbij het belangrijkste is om te luisteren naar je lichaam en jezelf. Ook zijn onderling contact en herkenning belangrijk, met het uitwisselen van tips, inzichten, frustraties. Een mooi inzicht dat gedeeld werd is dat het rust geeft als je kunt accepteren hoe het NU is. Het zijn kortere lessen met koffie en thee na de tijd en ruimte voor gesprek. Hieronder vind je de uitnodiging voor deze doelgroep, maar ook rondom andere thema’s. Bij aanmelding kom je op de wachtlijst en de groep start bij 5 aanmeldingen.  

Yoga voor doelgroepen, bv. rondom Longcovid, Burn Out, Rugklachten, Slaapproblemen of klachten rondom de Overgang  
Elke serie van 7 lessen start als zich een groep van rond de 5 personen heeft gevormd. 

In de yogalessen richt ik mij op het gezamenlijke thema. De oefeningen die we samen doen leiden tot meer lichaamsbewustzijn en doorstroming van energie. Waarbij zeker ook stil wordt gestaan bij je adem. Een vast onderdeel in de les is tijd voor ontspanning.
We werken met aandacht en vertraging, de lessen worden afgestemd op wat de groep aangeeft nodig te hebben. Voordat de lessen starten ontvang je een inschrijvingsformulier met vragen. Na de les is er ruimte voor uitwisseling & vragen. 

De serie van 7 lessen wordt gegeven in een kleine groep van rond de vijf personen. Kosten 7 lessen incl. thee/koffie  = € 77,00.
Heb je nog vragen hierover of wil je je opgeven? Bel dan met Marion 06-51692283 of stuur een mail naar info@yoga-ugchelen.nl.
Langskomen voor een kop koffie of thee kan natuurlijk ook. Dan kun je ook even sfeer proeven en afstemmen of dit iets voor je is.