“The pause is as important as the note” Truman Fisher

 

Therapie/coaching

Van maart 2017 t/m mei 2019 was ik in de gelukkige omstandigheden dat ik in de bergen van Snowdonia in Wales de 2 jarige opleiding Dru Yoga Therapy kon volgen. Al was het in het Engels best wel eens moeilijk, ik heb het toch met een diploma af kunnen afsluiten. Een hele mooie opleiding in een prachtige omgeving, waarin veel disciplines samen zijn gekomen en nu meer op hun plek vallen. Deels heb ik de kennis uit deze opleiding al geïntegreerd in de lessen, ernaast is er de mogelijkheid voor sessies yogatherapie, individueel of in een kleine groep met een specifiek aandachtspunt.

Individueel is een traject waarin je na het invullen van een inschrijfformulier een traject ingaat met coaching via yoga en gesprek. Hierbij komen allerlei aspecten die een rol spelen aan de orde. Maar ook door middel van adem en ontspanningsoefeningen. Tevens helpt het vaak om te kijken naar onderliggend patronen van klachten. 
Tevens werk ik met kleine groepen, voorbeelden hiervan zijn groepen rondom rugklachten, slaapproblemen of stress gerelateerde klachten. Maar ook kan dit een groep zijn waarbij de overgang een rol speelt, via ayurveda kun je daar wat meer inzichten in krijgen.
Het fijne van een groep is dan je van elkaar kunt leren, doordat er ook ruimte is voor vragen en gesprek. Ook heb ik in de yogaruimte een boekenkast staan met boeken die je mag lenen. Zodat je ook wat achtergrond informatie kunt lezen. 

Door gesprekken met een ergotherapeut en praktijkverpleegkundige is het initiatief ontstaan een groep te starten rondom long covid klachten. Om door middel van yoga te werken aan het hervinden van balans in je energie niveau en tevens om meer rust in je hoofd te krijgen en meer in verbinding met je lichaam. Zodat je de signalen van je lichaam meer kunt duiden en er gehoor aan kunt geven. De 1e lesgroep had hiervan eind november de laatste les. Het was een goed proces samen, omdat er een gezamenlijke factor is waardoor er herkenning is en de les kan helemaal kan worden afgestemd op de groep. Naast dit thema zijn er ook andere thema’s denkbaar. Deze kun je vinden onder het menu bij lesrooster. Het zijn kortere lessen met koffie en thee na de tijd voor uitwisseling/vragen.  

Yoga voor mensen met/na Long Covid 
Een serie van 7 lessen, de eerstkomende start op vrijdag 24 februari in de namiddag  

Een van de doelgroepen in de middaguren is een groep rondom longcovid. Met een serie yogalessen die specifiek is afgestemd op mensen met long covid. Ondanks minder energie en conditie leer je te focussen op wat wel haalbaar is. De lessen duren 3 kwartier en  gaan in een rustig tempo. Voordat de les begint wordt kort afgestemd hoe het met iedereen is. Na de yoga is er tijd voor thee of koffie en uitwisseling met ruimte voor vragen. Mocht je na de les liever gelijk naar huis gaan of je bent moe, dan is dit ook helemaal goed . 

In de yogalessen gaat de aandacht mede naar het bewaken van je grenzen. De oefeningen leiden tot meer lichaamsbewustzijn en doorstroming van energie. Waarbij ook stil wordt gestaan bij je adem. Waardoor je gemakkelijker in contact komt met je lichaam en in verbinding met je hart. Wat kan leiden tot meer rust in je hoofd. Een vast onderdeel in de les is tijd voor ontspanning. We werken met aandacht en vertraging, om in alle rust samen te zijn.

De serie van 7 lessen wordt gegeven in een kleine groep van rond de vijf personen. Kosten 7 lessen incl. thee/koffie  = € 77,00.
Heb je nog vragen hierover of wil je je opgeven? Bel dan met Marion 06-51692283 of stuur een mail naar info@yoga-ugchelen.nl.
Langskomen voor een kop koffie of thee kan natuurlijk ook. Dan kun je ook even sfeer proeven en afstemmen of dit iets voor je is.