DRU yoga

De vorm van Yoga die ik geef is Dru yoga. De term die hierbij hoort is Stilte in Beweging. Dat je door met aandacht te bewegen bij de stilte in jezelf kunt komen.

Het woord Dru komt van de poolster, de ster die in het verleden werd gebruikt door de scheepvaart om op te navigeren. Een stil betrouwbaar punt. Daar hoort in het Hindoeïsme ook een verhaal bij, een koningszoon genaamd Dhruva, krijgt net als in sprookjes een stiefmoeder, gaat daardoor weg van huis om zijn “echte” vader te zoeken. Door zijn vertrouwen, doorzettingsvermogen en moed vindt hij God, krijgt een belofte en een opdracht. Waardoor hij terug gaat naar huis om te regeren als een rechtvaardige koning. Hij wordt na zijn dood als poolster aan de hemel geplaatst.

Dru yoga is een toegankelijke vorm van yoga, die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Het is een vloeiende zachte vorm van yoga die je met plezier laat bewegen, begeleid door heerlijke muziek. Waarbij er altijd rekening wordt gehouden met ieders grenzen. Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. En is erop gericht om body, heart & mind te verbinden. En meer te gaan luisteren naar wat er leeft in je hart. Door deze verbinding komt er meer inzicht in wat zich van binnen afspeelt en kan er meer harmonie ontstaan wat bijdraagt aan je gevoel van welbevinden. Na de les ga je met nieuwe energie en ontspannen weer naar huis.

Uniek aan Dru Yoga zijn EBR’s = Energy Block Release, series die er op gericht zijn om geblokkeerde energie weer te laten stromen. Daarnaast natuurlijk ook de zonnegroet, diverse sequenties, zoals de groet aan de windrichtingen en alle bekende yoga houdingen.
Ook werkt Dru Yoga met core stability en alignment zodat de houdingen en series met een goede basis en houding worden aangeleerd.
Het is een vorm van yoga waar ik volledig achter sta, mede door het effect dat ik zelf merkte toen ik in 2002 met deze vorm van yoga begon. De wereld ziet er na de les gelijk wat zonniger uit, doordat je met een frisse blik kunt kijken. Nu ik zelf al heel wat jaren les geef kan ik zien wat Dru Yoga mensen te bieden heeft en ben blij met het groepsproces dat ontstaat tijdens en na de lessen.

Veel meer over Dru Yoga is te vinden op de website van Dru yoga Nederland of worldwide www.druyoga.nl & www.druyoga.com.