“The body benefits from movement, the mind benefits from stillness” Sakyong Mipham

Lesrooster  totaal 9 lessen  +  2 voor doelgroepen 


Maandagochtend             10:00 tot 11:15                  Dru Yoga 

Maandagavond                 19:30 tot 20:45                  Dru Yoga

Dinsdagochtend               10:00 tot 11:15                  Dru Yoga                    

Dinsdagavond                   19:00 tot 20:15                  Dru Yoga  

Dinsdagavond                   20:45 tot 22:00                  Dru Yoga  

Woensdagochtend           10:00 tot 11:15                  Stoel Yoga            

Woensdagavond               19:00 tot 20:15                  Yin Yoga  

Woensdagmiddag
en/of vrijdagmiddag          15:45 tot 16:30                   Yoga bij Long Covid  
                  

Donderdagavond              20:30 tot 21:45                  Dru Yoga  

Vrijdagochtend                    9:30 tot 10:45                  Dru Yoga 

Totaal zijn er vanaf september 2022 negen reguliere lessen per week. Momenteel op 4 ochtenden en 4 avonden. Waarvan 7 lessen Dru Yoga. Daarnaast is er 1 lesuur Stoelyoga, met een combinatie van Stoel & Dru yoga en 1 lesuur Yin Yoga, deze les wordt gegeven door Amanda Beelen. Je kunt je voor een gratis proefles Dru Yoga of Stoelyoga bij mij opgeven, waarbij je als alternatief ook kunt kiezen uit 3 lessen voor € 21,– voor een ruimere kennismaking. De les op donderdagavond is er pas sinds kort en is naast een nieuw lesuur ook een lesuur om in te halen en voor proeflessen. De bovenstaande tijd is bespreekbaar met de groep die zich vormt. 

Daarnaast start er elk kwartaal op woensdag en/of vrijdag middag een lesgroep rondom longcovid, dit is een serie van 7 lessen + lezing. Meer info hierover kun je vinden op de pagina Therapie/Coaching. De eerste serie wordt deze week afgerond,
het was een leerzaam proces voor zowel de deelnemers als mij zelf. Zie voor meer informatie de pagina Therapie/coaching. Waarbij andere thema’s ook mogelijk zijn.  

Je bent altijd van harte welkom als je een keer mee wilt doen met deze zachte vloeiende vorm van yoga/meditatie. Een vorm die mijn hart gestolen heeft vanaf ’t moment dat ik zelf op les kwam. Er is in de lessen veel afwisseling door de verschillende yogaseries, sequenties en houdingen en is tevens gericht op meer verbinding met je hart en de wijsheid die daar leeft. Veel series richten zich daarnaast op een gezonde wervelkolom en een goede houding. (core stability)  De lessen eindigen met tijd voor ontspanning en een korte meditatie. Bij Dru Yoga wordt in de les passende muziek gebruikt. Meer info over Dru Yoga vind je op de betreffende pagina van het menu. 

De thuisbasis van Yoga Ugchelen is aan de Bogaardslaan 14B, een heerlijke lichte lesruimte met airco op de 1e verdieping, die sfeervol is ingericht. Achter en naast het gebouw is ruime parkeergelegenheid. Ook is er een lift in het gebouw. Mocht je lessen willen volgen, maar je kunt niet op de aangegeven tijden, neem dan even contact op, er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Ernaast is er ook ruimte voor gastlessen, combi lessen en workshops. Tevens is de ruimte te huur buiten lestijden. Onder actueel vind je al het nieuws en tevens de agenda van extra activiteiten.

Tarieven en afspraken voor deelname aan de lessen en het inhalen van lessen
Elke leerling geeft zich op voor een vaste lestijd/groep. Als je een les niet kan, kun je dit doorgeven via Mail, WhatsApp, of door mij gewoon even te bellen. Daarbij kun je dan gelijk aangeven of je de les in wilt halen en wanneer, dan kan er in overleg een inhaal moment ingepland worden. Dit hoeft niet in dezelfde week, maar mag ook in de week ervoor of erna. De kosten voor de yogalessen zijn € 37,00 per maand (exclusief 9% btw). Dit tarief is het jaarbedrag gebaseerd op 46 lessen per jaar gedeeld door 12 maanden. Een les duurt 75 minuten. Een losse les kost € 12,50. Naast eens per week yoga kun je ook kiezen voor een onbeperkt abonnement, waarbij je met alle lessen mee kan doen, voorwaarde is wel dat er voldoende plek is. De kosten hiervoor zijn € 55,00 per maand. De lessen gaan het hele jaar door, er is geen officiële zomerstop. Uitzonderingen zijn de feestdagen, de week tussen kerst en oud en nieuw en vakantie van de docente. Met deze 6 weken uitval is met de berekening van het maandtarief rekening gehouden. Mocht je graag op yoga willen, maar de kosten zijn een probleem, neem dan ook contact met mij op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Tevens worden er naast de wekelijkse lessen ook andere activiteiten aangeboden. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de contactpagina. Op de overige pagina’s van het menu vind je meer uitgebreide informatie over Dru Yoga en overige activiteiten, zoals Yin Yoga, maar ook van cursussen en workshops die eenmalig plaatsvinden. Nieuw is de mogelijkheid voor lessen met een specifieke doelgroep, zoals bovenstaand. Andere aandachtspunten voor een serie lessen zouden kunnen zijn, rugklachten, slaapproblemen of de overgang. Onder activiteiten vind je de websites van andere docenten die in de ruimte werken of met wie ik wel eens samen werk.

Wat neem je zelf mee?

  • Een groot badlaken voor op de yoga mat, of neem je eigen yoga mat mee. 
  • Makkelijke kleding en een fleecedeken om je behaaglijk toe te dekken voor de ontspanning. 
  • Een flesje water, zodat je tussendoor wat kunt drinken.
  • Eventueel (antislip)sokken (op blote voeten mag ook)

Alle materialen, zoals matten, kussens e.d. zijn aanwezig en kun je in de les gebruiken. Wel raad ik je aan op den duur eigen spullen te kopen, zodat je ook yoga thuis kunt beoefenen. 

yogalessen-cusrsus-ugchelen