“I cannot teach anybody anything, I can only make them think.” Socrates

Marion: Workshops en cursussen

Mijn naam is Marion Gerritsen en ik wordt gelukkig als er verbinding ontstaat tussen mensen, ben leergierig en vind het fijn om mij te blijven ontwikkelen. Waarbij ontwikkelen ook vaak ontdekken kan zijn van wat reeds aanwezig is, bv. creativiteit. Ik werk graag met groepen, maar bied ernaast ook individuele trajecten aan. Ik ben nog altijd blij dat ik in 2002 in contact kwam met Yoga, via vrijwilligers werk. Ben zodra het kon in 2003 gestart met de opleiding en heb het mooiste vakgebied dat ik mij wensen kan. Hieronder een korte opsomming van opleidingen die ik gevolgd heb in de loop der jaren, die steeds wat meer verdieping gebracht hebben.

Naast de 4 jarige Dru Yoga opleiding (2003-2007) heb ik de 2 jarige meditatie opleiding van Dru gevolgd, (2013/2014) waar ik de waarde van dagelijks mediteren heb leren ervaren. Tevens heb ik in oktober 2016 de Dru Sound opleiding afgesloten, waar ik veel geleerd heb over adem, klank en stemgebruik en waar we als groep ook heerlijk samen mantra’s gezongen hebben. Een mooie verdiepingscursus,  Van maart 2017 t/m mei 2019 was ik in de gelukkige omstandigheden dat ik in de bergen van Snowdonia in Wales de 2 jarige opleiding Dru Yoga Therapy kon volgen. Al was het in het Engels best wel eens moeilijk, ik heb het toch met een diploma af kunnen afsluiten.  Deels heb ik de kennis uit deze opleiding geïntegreerd in de lessen, ernaast werk ik er individueel en met een groep mee, zie hiervoor de pagina Therapie/Coaching. Naast de meditatie, waar de lessen mee worden afgesloten is er ook een losse meditatie cursus. Waarin ook als voorbereiding yoga wordt beoefend, dit omdat ik heb geleerd dat yoga de perfecte voorbereiding voor meditatie is.

Meditatie Cursus
Wil je leren mediteren? Dan kun je een basis meditatiecursus volgen. Dit is een cursus van 7 weken, waarin je verschillende manieren van meditatie aangereikt krijgt. Waarbij er meestal wel een tussen zit die goed bij jou past. En waarbij tevens gekeken wordt naar weerstand die je daarbij tegen komt en hoe je daar mee om kunt gaan. Omdat mediteren zo de moeite waard is. Een welkome nieuwe gewoonte, als een moment van rust als start van een nieuwe dag. Ook bied ik de mogelijkheid om de zaal te gebruiken om in een groep te mediteren. Tevens is er een mooi initiatief van Dru Yoga zelf: DAGELIJKS DRU: een facebook groep waar een groep docenten elke dag om 8:00 uur een live meditatie verzorgd. Ik maak ook deel uit van die groep. Je kunt daarbij live mee doen of er voor kiezen om de meditatie later te volgen. Het is een besloten groep, dus heb je belangstelling, geef dit even aan, dan nodig ik je van harte uit om eens mee te doen.

Op afspraak: horoscoop uitleggen met de astrologische kaarten van Karni Zor van “a new astrology”
Je horoscoop uitgelegd met een cirkel van kaarten, met als basis je horoscooptekening. Een mooie ervaring waarbij je horoscoop meer tot leven komt. Nodig zijn jouw geboortedatum, tijd en plaats. De werkwijze hierbij is als volgt, je geeft aan mij je geboortedatum, plaats en tijd door. Dan draai ik je horoscoop uit en leg deze in kaarten neer in de yogaruimte. Waardoor de horoscoop ook meer zichtbaar wordt in afbeeldingen. Daarbij zijn de astrologische huizen in het midden, de planeten in een cirkel daar om heen, dan de sterrenbeelden en als laatste de kosmische invloeden. Je kunt dit dan rustig op je laten inwerken en daarna geef ik uitleg. Die vaak veel herkenning geeft bij degene waar het voor is. Daarnaast is ook de mogelijkheid om een legging te doen voor een levensgebied of vraag die je hebt met een specifiek aantal kaarten.

Yoga ook bij uw bedrijf of als familie 
Yoga bij bedrijven gaat in overleg. Hiervoor kan ik naar uw bedrijf toe komen, maar u bent ook zeker welkom in de yogastudio in Ugchelen. Daarbij werk ik met een thema dat in overleg samengesteld wordt. Dit kan bv. een combinatie van Dru Yoga met stoelyoga zijn, gericht op rug en schouders, een korte meditatie en een heerlijke ontspanning. Maar kan ook een les rondom een thema zijn dat speelt in uw bedrijf. Dit stel ik graag samen met u samen, zodat het aansluit bij uw wensen. Eventueel gecombineerd met creativiteit of klank. Lunch in de ruimte of dichtbij is ook mogelijk. Ook kun je er voor kiezen om samen met familie of vrienden een yogales te volgen, met een leuk thema wat aansluit. Af te sluiten met een lunch in de yogaruimte of bv. in Ugchelen bij het Achterhuis.