“Life is a balance between holding on and letting go” RUMI

 

Activiteiten van mede docenten, losse activiteiten + Websites ervan  


Op deze pagina vind je activiteiten en lessen van degenen die ook in de ruimte werken. Of er binnenkort starten, zoals Margreet met Hatha Yoga. Nieuw hierbij is de locatie Forest Inn, waar je naast slapen en vergaderen ook binnen en buiten activiteiten kunt doen. De websites van de hierna genoemde activiteiten kun je onderaan deze pagina vinden.

Yin Yoga op woensdagavond om 19:00 uur door Amanda Beelen + Touch for Health op afspraak 
Toen ik met Yin Yoga begon jaren geleden, voelde dat als thuiskomen in mijn lichaam. Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zich richt op het op rek brengen van het bindweefsel in het lichaam. De houdingen worden een aantal minuten aangehouden, waardoor het bindweefsel verzacht en de energiebanen beter doorstromen. Yin Yoga is voor mij het samenbrengen van lichaam en geest. Naast Yin Yoga geef ik ook Touch For Health (Kinesiologie) behandelingen. 
In deze behandeling kijk ik naar waar er in jou onbalans is ontstaan. Iets waardoor je energie niet meer lekker stroomt. Dat kan iets heel fysiek zijn, emoties of gedachten waar je maar blijft rondjes in blijft lopen of iets energetisch zijn. Door middel van spiertesten kijk ik wat je lichaam en onderbewuste nodig heeft om weer in balans te komen en gaan we dat ook meteen doen. Onder ander werk ik daarbij met de spieren, lymfe, meridianen (energiebanen), chakra’s, emoties, adem en ontspanning.  

Vinyasa & Yin Yoga les op maandagavond van om 19:00 uur (Vinyasa Gentle Flow) + 20:30 (Yin Yoga) door Merel Driessen
Na een fijne jeugd in Apeldoorn, ben ik naar Rotterdam verhuisd om te studeren aan de dansacademie van Codarts. Na afstuderen ben ik als dansdocent aan het werk gegaan en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Yoga was in het begin een fijne en ondersteunende ‘practice’ voor mijn danswerk. Gaandeweg werd het steeds meer een onderdeel van mijn dagelijks leven en heb ik een aantal opleidingen gevolgd. Momenteel ben ik actief als Vinyasa Flow en Yin Yoga docent. Ik ben een toegankelijke, ‘down to earth’ docent. Mijn lessen kenmerken zich door heldere instructies die gericht zijn op het vinden van de specifieke houdingen die op dat moment passen bij jou fysieke/mentale mogelijkheden. Ik ben in januari bij Yoga-Ugchelen gestart met lesgeven. Waarbij de les Gentle Flow (19.00) op het rooster staat vanaf maandag 8 januari. De les Yin Yoga start op 22 april met een proefles. 

Hatha Yoga:  Vanaf mei 2024, door Margreet Lammers op donderdagavond om 20:30 uur 
Ik ben Margreet Lammers en ben opgeleid aan de Saswitha Opleiding te Bilthoven. Een gedegen en uitgebreide vierjarige post-HBO opleiding waar yoga in je vezels gaat zitten. Naast langdurige eigen beoefening wordt er veel aandacht besteed aan de filosofie van de yoga, anatomie en fysiologie en leskwaliteiten. In 2019 heb ik de opleiding afgerond. Met als specialisaties ouderenyoga, kind / jongeren yoga, adem en ademtherapie, pranayama ,en ayurvedische massage. Inmiddels heb ik ook een yin yoga opleiding afgerond. Ik ben van nature een energieke en spontane persoonlijkheid, en “down to earth”. In mijn lessen vind je deze energie terug terwijl dit samenvloeit met stilte en concentratie,  en de prachtige filosofie en wijsbegeerte van de yoga die ik in de lessen verwerk. Ik sta regelmatig langer stil bij een oefening zodat thuisbeoefening toegankelijker wordt. In een houding  zitten enorm veel lagen. Als beginner “pak“ je andere lagen dan een gevorderde. Bijvoorbeeld als het gaat om het voelen van de adem. Er vindt iedere keer meer verdieping plaats waardoor een je jezelf op een ander niveau kan gaan ervaren. Hatha yoga geeft ruimte en rust in je lichaam, maar ook in je hoofd. Je oefent een juiste spiertonus, een juiste manier van ontspannen en ademen. Het kan voelen als landen in jezelf. Wie weet ontmoet ik je op de mat! 

Klankschalen, Yoga & Wandelen samen met Hans & Esther van Himalayan Heart 
In samenwerking met Esther & Hans van Himalayan Heart. Wij verzorgen samen een mooie inspirerende dag met Yoga, Wandelen en Klankschalen. Deze dagen vinden afwisselend plaats in Hoenderloo en Ugchelen, in Hoenderloo in de Yurt, met de mooie bossen eromheen. In Ugchelen in de Yogastudio en Het Leesten. Gedurende deze dagen is ruimte en tijd voor gesprek, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch. We werken met een actueel thema. Deze dagen brengen naast rust en ruimte je dichter bij je kern en de stilte in jezelf.  De dag op 13 april was een heerlijke dag in Hoenderloo. Omdat hier veel belangstelling voor was is er alvast een tweede datum in het najaar gepland, dit is op zaterdag 12 oktober. Daarnaast is er ook de  mogelijkheid om een combi van yoga en klankschalen als individu of groep af te spreken. Dit kan op een ochtend, middag of avond, verdere invulling in overleg. 

Familie opstellingen door Sarah van Praktijk Luminus 
Deze opstellingen hebben vaak een helende werking op familie patronen die vaak onbewust doorgegeven zijn. Het mooie ervan is dat als je dit in jezelf heelt dat dit doorwerkt op de hele familie lijn. De intentie is om deze ochtenden/middagen de komende maanden regelmatig aan te bieden. Dus geef je gerust op. Daarbij kun je ook alvast een vraag inbrengen waar je mee wilt werken. Onderaan de pagina vind je meer informatie op de website van Sarah. De ruimte is fijn, de setting is veilig. Met warme begeleiding. Familie opstellingen blijken verrassend en helend te werken. Eerstvolgende datum is zaterdag 11 mei 2024 

Forest Inn Meet & Sleep is een prachtige locatie voor slapen, vergaderen en activiteiten waaronde yoga 
Buitengewoon genieten van de Veluwe bij Forest Inn meet & sleep. Alles komt samen; luxe overnachting, outdoor, ontspanning & veel privacy. Welkom in het kleine dorp Ugchelen(vlakbij Apeldoorn) in een prachtig en nieuw Bed & Breakfast met vergader locatie.
Wakker worden
Wakker worden onder de boomtoppen en met het geluid van fluitende vogels. Een beter begin van de dag kan niet, toch? Vanuit je bed zie je nieuwsgierige eekhoorns springen van boom naar boom. Ons boshuisje grenst aan het bos en biedt oneindig veel mogelijkheden om de Veluwe te verkennen. Wat dacht je van fietsen of wandelen? Voor de avonturiers zijn er diverse outdoor activiteiten. Of verken de Veluwe met je eigen paard of tijdens een koetsrit.
Vakantie met je paard
Het boshuisje beschikt over stallen met paddock  en is dus zeer geschikt voor een vakantie met je paard. De Hoge Veluwe is een waar paradijs voor ruiters en menners.  Geniet na in de sauna of jacuzzi na een dag in de natuur of laat je culinair verwennen in een van de heerlijke restaurants die Apeldoorn en omgeving te bieden heeft.
Vergaderlocatie
Een inspirerende ontmoeting vraag om een inspirerende omgeving. We beschikken over een kleinschalige locatie voor max 12 personen. Onze locatie ligt tegen de bosrand en is gunstig gelegen nabij de snelweg A1. De vergaderruimte is uitermate geschikt voor heisessies/trainingen/workshops/proeverijen en paardencoaching.
Kortom bij Forest Inn komt alles samen: een luxe overnachting of een inspirerende bijeenkomst.

Websites gelinkt aan het bovenstaande 
Hieronder vind je de link naar de websites van de hierboven genoemde activiteiten. de moeite waard om te bezoeken!

Esther van Santen Sarah Lampe-Borgonjen Amanda Beelen Merel Driessen Forest InnMargreet Lammers